Propter magnare creatus: Lengua, literatura y gastronomía entre Italia y la península Ibérica: Actas del Congreso Internacional Santiago de Compostela, 21-23 de septiembre de 2016
Autor/a: Buono, Benedict - Coautor/a: López Casas, M. Mercé

Material textual - Publicación en papel - Libro
ISBN-13: 978-84-17595-16-6ISBN-13: 978-84-454-5323-3
Idiomas:
Portugués, Italiano, Catalán
Edita:
Consellería de Cultura e Turismo, Dirección Xeral de Políticas Culturais (Santiago de Compostela), Universidade de Santiago de Compostela (Santiago de Compostela)
Edición:
1ª
Ano:
2019
Temas:
Cultura popular, Artesanía, Folclore, Gastronomía. Lingua, Literatura, Filoloxía
Ilustracións:
b/n
Encadernación:
Tapa branda
Volumes:
1
Páxinas:
503
Sinopse
Esta publicación recolle as actas do Congreso internacional Propter magnare creatus, celebrado en Santiago de Compostela os días 21, 22 e 23 de setembro de 2016.
Co obxecto de dar á gastronomía unha identidade máis sólida no ámbito cultural, levouse a cabo esta publicación enogastronómica que fortalece o interese pola gastronomía desde o punto de vista académico e científico, reunindo nun congreso investigadores que profundizaron no tema das relacións entre lingua, literatura e comida en Italia e España.
O lector atopará contribucións relevantes para descubrir o vínculo existente entre lingua común ou literaria e comida no trascurso dos séculos.